Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

27.3.2024

Valašskomeziříčská radnice uspořádala koncem března bezpečnostní seminář pro ředitele a další zástupce mateřských, základních i středních škol a příspěvkových organizací nejen z města. Praktické informace jim předali zástupci krajského ředitelství policie Zlínského kraje a Krajského vojenského velitelství Zlín.

„Všichni máme ještě v živé paměti události, k nimž došlo před Vánoci na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Koncem ledna jsme se proto sešli s řediteli městských příspěvkových organizací, abychom se věnovali otázkám bezpečnosti nejen na školách. Z tohoto setkání vzešel požadavek na uspořádání praktického školení ke zvládnutí krizových událostí, jemuž jsme rádi vyhověli,“ řekl starosta Robert Stržínek. Radnice proto v uplynulých dnech hostila bezpečnostní seminář pro ředitele školských zařízení a příspěvkových organizací z města a přilehlého okolí.

„Těší mě velký zájem ze strany ředitelek a ředitelů nejen našich městských základních a mateřských škol. Prezentace na téma aktivní střelec, kterou si připravili zástupci Krajského ředitelství policie Zlínského kraje, stejně jako akreditované školení na téma přípravy občanů k obraně státu Krajského vojenského velitelství Zlín, byly velmi přínosné,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková, která má ve své gesci právě oblast školství.

Vedení města chce v podobných aktivitách pokračovat i do budoucna. „Jak se shodli všichni přednášející, smyslem semináře nebylo vyvolat v jeho účastnících strach, právě naopak. Staré přísloví říká, že kdo je připraven, není překvapen. Zejména v případě ochrany zdraví a bezpečnosti našich dětí to platí dvojnásob,“ uzavřel starosta Robert Stržínek.

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/zastupci-skol-se-skolili-v-bezpecnosti/d-55520

RS