Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

17.5.2023

Volení zástupci města schválili dotaci 300 tisíc Kč pro valašskomeziříčskou stanici Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Radnice tak hasičům pomůže s nákupem speciální zásahové čtyřkolky, která si poradí i s náročným horským terénem.

Představitelé Valašského Meziříčí podporují činnost místních profesionálních hasičů pravidelně. „Je pro nás důležité, aby měla zásahová jednotka adekvátní vybavení a byla schopná pomáhat tam, kde je potřeba. Proto se každý rok snažíme vyhovět žádostem Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje a finančně pomoci s dovybavením místní stanice,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

Tentokrát zastupitelé odsouhlasili dotaci 300 tisíc Kč na pořízení nové čtyřkolky. „Jedná se o speciální stroj, který dokáže pracovat i v náročném horském terénu a pomáhat při vyhledávání a záchraně osob nebo likvidaci lesních požárů. Náklady na pořízení čtyřkolky přitom hasiči předpokládají ve výši 1,3 milionu korun s tím, že zbývající částku by měl dofinancovat stát,“ vysvětlil starosta Stržínek.


Zdroj: https://www.echovalasska.cz/zpravodajstvi/valmez-prispeje-hasicum-na-novou-ctyrkolku/

RS