Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

7.5.2024

Valašské Meziříčí na Vsetínsku dokončilo rekonstrukci sportoviště u Základní školy Žerotínova. Práce stály 19 milionů korun. Sportovat zde mohou nejen školáci, ale také místní kluby a oddíly, sdělil dnes ČTK mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Radnice začala školní sportovní areál rekonstruovat loni. "Původní travnatý plácek prošel opravdu výraznou proměnou a je to dobře. Děti mají nově k dispozici tartanové atletické dráhy, fotbalové hřiště pro malou kopanou a multifunkční hřiště pro házenou, basketbal a volejbal," uvedl starosta Robert Stržínek (ANO). Nechybí část pro atletické disciplíny.

"Rekonstrukci hřiště jsme financovali plně z našich zdrojů. Původně projektované náklady přesahující 26 milionů se nám však podařilo soutěží snížit na konečných 19 milionů korun," uvedl starosta.

Základní školu navštěvuje přes 420 žáků, školní hřiště však nebude sloužit jen jim. "V souladu s provozním řádem jej totiž využijí také místní sportovní kluby a oddíly. Spolu s připravovanou novou tělocvičnou u Základní školy Křižná se nám tak daří rozšiřovat a modernizovat školní sportoviště. Zároveň připravujeme také další projekty v této oblasti," uvedl místostarosta Petr Nachtmann (ODS).

Město chce postavit novou tělocvičnu a tréninkovou sportovní halu v jednom u Základní školy Křižná. Odhadované náklady jsou 100 milionů korun. Město v dubnu oznámilo vítěze architektonické soutěže na přístavbu tělocvičny, je jím brněnský ateliér AXXI. Do mezinárodní soutěže se přihlásilo 30 týmů. Sportoviště by mohlo být hotové za několik let.

Zdroj: https://www.metro.cz/kraje/zlinsky-kraj/valasske-mezirici-dokoncilo-rekonstrukci-sportoviste-u-zakladni-skoly-zerotinova.A240507_111533_metro-zlin-zpravy_air

RS