Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

13.3.2024

Souhrn investic uplynulých let, ale také právě probíhající stavby či plánované projekty a podněty k řešení probíralo vedením města Valašské Meziříčí s obyvateli Podlesí. Radnice do této městské části investovala od roku 2015 bezmála 55 milionů a letos zde navíc dokončí regeneraci panelového sídliště za 35 milionů Kč.

Rozvoj městských částí patří mezi priority valašskomeziříčské radnice. „Jen v Podlesí se přitom bavíme o 55 milionech korun za posledních devět let. Mezi nejvýznamnější investice jednoznačně patří výstavba chodníku nad rybníkem, postupná rekonstrukce komunitního centra či zateplení a rozšíření mateřské školy. Letos zde navíc s náklady 35 milionů dokončíme kompletní regeneraci sídliště,“ shrnul starosta Robert Stržínek. V případě sídliště dochází k opravě chodníků, komunikací a parkovišť. Vzniká zde také nové dětské a sportovní hřiště, ale například i hřiště na stolní tenis. Samozřejmostí je stanoviště s polozapuštěnými kontejnery a výměna či doplnění městského mobiliáře včetně osvětlení. Práce mají být hotovy do konce června.

Letos jsou pak v plánu také další investice do zateplení komunitního centra či areálu mateřské školy. „Před rokem jsme dokončili rozsáhlou rekonstrukci objektu mateřinky s náklady bezmála 13 milionů korun. Letos chceme revitalizovat areál zahrady a doplnit jej o zastřešení pískoviště a posezení pro děti. V září si navíc připomeneme krásných 70 let fungování mateřské školy v Podlesí,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková.

Už nyní se pracuje také na dlouho připravované revitalizaci multifunkčního hřiště, které se nachází ve fotbalovém areálu. Město pracuje i na zlepšení dopravní situace a bezpečnosti chodců. „Pokud půjde všechno podle plánu, v průběhu roku bychom chtěli vybudovat první z výhyben v rámci cesty na Podhájí. Pracujeme také na zřízení přechodu pro chodce na hlavní silnici ve směru na Vsetín u autobusové zastávky na Drážkách, který by mohl v ideálním případě vzniknout příští rok,“ navázal místostarosta Petr Nachtmann.

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/regenerace-sidliste-v-podlesi-pokracuje/d-55418

RS