Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

9.8.2023

Vedle zrekonstruované školy s náklady 33,5 milionu Kč, čeká po prázdninách žáky ZŠ Vyhlídka také další novinka. Radnice zde totiž právě dokončila jeden z vítězných projektů loňského ročníku participativního rozpočtu Náš VALMEZ.

V hlasování veřejnosti uspěl mimo jiné návrh Jany Vencálkové na vytvoření Vstupní brány do školy, který získal 341 hlasů. „Autorka původně navrhovala umístit na boční stěnu optiky, která sousedí se vstupem do školy, dvojici nerezových deformačních zrcadel, jež by v budoucnu doplnila dělená zakřivená lavička. Protože nás tato myšlenka celkově zaujala, rozhodli jsme oba prvky realizovat současně,“ řekl starosta Robert Stržínek. V rámci udržitelnosti navíc radnice po dohodě s památkářem vydláždila prostor pod lavičkami původní kamennou dlažbou z dnes již rekonstruovaného náměstí.

Na žáky ZŠ Vyhlídka tak bude hned po prázdninách čekat zbrusu nový vstup. „Věříme, že tento interaktivní prvek zpříjemní dětem nejen cestu do školy, ale také čekání například na rodiče po vyučování. Zároveň je to skvělá ukázka participace a zapojení aktivních občanů do zvelebování našeho města. Ve Valašském Meziříčí tak vznikají příjemná nová zákoutí, která navrhli sami občané a zároveň si je ve veřejném hlasování vybrali k realizaci,“ nešetřil chválou starosta Stržínek.

Na ZŠ Vyhlídka však aktuálně dál panuje čilý stavební ruch. Radnice zde s náklady 33,5 milionu Kč totiž nechává zateplit všech pět pavilonů školy. Nová bude také vzduchotechnika ve třídách.


Zdroj: https://www.echovalasska.cz/zpravodajstvi/novy-vstup-do-zakladni-skoly-vyhlidka/

RS