Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

3.5.2024

Lidé ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku mohou začít posílat návrhy na zvelebení města. Zastupitelé vyčlenili z rozpočtu města dva miliony korun na uskutečnění úspěšných projektů, které svým hlasováním vyberou sami občané, sdělil dnes ČTK mluvčí radnice Jakub Mikuš. Participativní rozpočet Náš Valmez se koná čtvrtým rokem. Návrhy mohou lidé posílat do července.

"Díky předchozím třem ročníkům vznikly v našem městě skvělé projekty, jakými jsou například Hopovy kuličkodráhy nebo piknikoviště v kasárnách a mnohé další. Už nyní pracujeme s autory také na úspěšných projektech loňského ročníku. Jedná se o rozšíření areálu pump trackové dráhy v ulici Vodní nebo zatraktivnění areálu fotbalového hřiště v Hrachovci," uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

Na jeden projekt je určeno maximálně půl milionu korun. Do třetího ročníku přihlásili lidé 11 projektů, pravidlům vyhovělo šest z nich, o kterých poté obyvatelé hlasovali. "Dosavadní zájem veřejnosti nás moc těší. Dokazuje, že občanům záleží na komunitním životě a rozšíření aktivit pro všechny generace ve Valašském Meziříčí," uvedl starosta.

Participativní rozpočet funguje již několik let například i v krajském městě Zlíně, rozděluje se v něm sedm milionů korun. Participativní rozpočet mají také Vsetín, Kroměříž nebo Otrokovice a Slavičín na Zlínsku.

Zdroj: https://www.metro.cz/kraje/zlinsky-kraj/lide-ve-valasskem-mezirici-rozhodnou-o-rozdeleni-dvou-milionu-z-rozpoctu-mesta.A240503_131550_metro-zlin-zpravy_air

RS