Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

7.5.2024

Velké plány má město Valašské Meziříčí s místní částí Juřinka. V nejbližších letech tu chystá řadu investic. Připravuje se klidová zóna s letním kinem, velká rekonstrukce sportovně-kulturního areálu či stavba nových rodinných domů.

„Juřinka je důležitá součást našeho města a podobně jako ostatní čtvrti ji chceme podporovat,“ řekl starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

Aktuálně má radnice zpracovanou studii na projekční práce v prostranství točny MHD.

„V současnosti je tam pouze asfaltová plocha, kde se občas setkávají lidé. Osadní výbor přišel s nápadem na plnohodnotnou volnočasovou zónu, což podporujeme,“ nastínil starosta.

Její součástí by měly být herní prvky pro děti, zázemí pro hasiče a prostor určený ke společenským akcím či promítání letního kina. Letos se chystají projekční práce a vyřizování stavebního povolení, stavět by se mohlo začít v letech 2025–26.

Další velkou investicí je rekonstrukce sportovně-kulturního areálu, kde město už má projekt připravený, ale řeší financování. Podle Stržínka se Meziříčí pokusí získat dotaci, která by šedesátimilionovou akci pomohla zafinancovat. „Získali bychom tím opravený objekt, kde se mohou konat plesy a další společenské akce,“ poznamenal starosta.

Stavební akce by měly přispět k celkovému rozvoji Juřinky, kam chce město dostat další obyvatele. I proto zde nabízí celkem 21 zasíťovaných parcel k prodeji developerům.

„Věříme, že zde dokážou vybudovat komplex rodinných domů. Své nabídky včetně zpracované studie mohou podávat až do konce května na náš odbor majetkové správy,“ uvedla valašskomeziříčská místostarostka Yvona Wojaczková.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/valasske-mezirici-jurinka-promena-kulturni-areal-letni-kino-domy.A240506_788625_zlin-zpravy_hoo

RS