Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

9.4.2024

Sbor dobrovolných hasičů městské místní části Lhota se dočkal nového zázemí. Radnice nechala s náklady pět milionů Kč rozšířit tamní hasičskou zbrojnici.

Sbor dobrovolných hasičů městské místní části Lhota se dočkal nového zázemí. Radnice nechala s náklady pět milionů Kč rozšířit tamní hasičskou zbrojnici.

Původní objekt ze 70. let minulého století se nově dočkal dalšího podlaží. „Místní sbor patří k nejaktivnějším v našem městě. Má přes 80 členů, přičemž víc jak čtvrtinu tvoří děti a mládež do 18 let. V hasičských soutěžích dosahují skvělých výsledků. Dosud však postrádali adekvátní zázemí pro školení, mládežnickou činnost a také svou další práci. Proto jsme se rozhodli vyhovět žádosti hasičů ze Lhoty a vybudovat jim nové zázemí,“ řekl starosta Robert Stržínek.

Jednopodlažní zbrojnici s garáží pro zásahovou techniku doplnila nadstavba včetně nové střechy. Vedle kompletní novostavby druhého podlaží došlo také k vybudování nového skladu včetně zateplení stěny garáže a dalších úprav původního objektu. „Projektované náklady 6,6 milionu korun se nám soutěží podařilo snížit na 5,1 milionu. Rozšíření hasičské zbrojnice jsme zaplatili plně z rozpočtu města. Vzhledem k tomu, že se jedná o podporu nejen hasičů, ale také místního spolkového života a mládeže, byla tato investice rozhodně na místě,“ uzavřel starosta Stržínek.

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/hasicarna-ve-valasskomeziricske-lhote-se-rozrostla/d-55597

RS